top of page

BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Elinvoimaa viihtyisästä ja toimivasta elinympäristöstä

Kunnan elinvoiman kasvattaminen edellyttää aktiivisia toimia kaikilta kunnalliseen päätöksentekoon osallistuvilta henkilöiltä.


Aivan ensimmäiseksi kuntaan pitää luoda viihtyisä elinympäristö. Joillekin asuinkunnan viihtyisyys merkitsee rauhallista ympäristöä ja omissa oloissa elämistä. Toiset viihtyvät kaupungin sykkeessä. Hämeenlinnan kaupungissa on tarjolla tätä kumpaakin sekä kaikkia mahdollisuuksia tältä väliltä.


Yksi asia Hämeenlinnan kaupungin pitää kuitenkin korjata. Jos joku haluaa muuttaa kaupungin alueella olevan mökkinsä pysyväksi asunnokseen, se pitää sallia. Mökin syrjäisyys ei voi olla peruste muutoksen eväämiseen, sillä valtaosa Hämeenlinnan alueesta on Suomen ympäristökeskuksen luokituksen mukaan kaupungin läheistä maaseutua.


Viihtyisyyden lisäksi elinympäristön pitää olla toimiva. Kunnan palvelut pitää olla helposti saatavissa ja saavutettavissa. Kunnan asukkaiden pitää pystyä liikkumaan vaivattomasti kuntansa alueella. Kunnassa pitää olla mahdollisuuksia kaikenlaiseen harrastamiseen.


Tässä riittääkin Hämeenlinnassa enemmän korjattavaa. Kun liikkuminen julkisilla kulkuneuvoilla on haastavaa, palvelut pitää laittaa liikkumaan. Samalla tavalla kuin kirjastoauto kiertää kyliä, sosiaali- ja terveyspalveluauto pitää laittaa kiertämään kyliä. Kun julkinen liikenne ei mahdollista sujuvaa liikkumista, oman auton käyttämistä ei pidä hankaloittaa tarpeettomilla pysäköintikielloilla.


Kun kunnan tarjoama elinympäristö saadaan viihtyisäksi ja toimivaksi, ilmapiiri kunnan elinvoiman kasvattamiseksi on suotuisa. Viihtyisä ja toimiva elinympäristö innostaa pohtimaan, millä tavalla kuntaa voidaan kehittää entisestään.


Kuntaan syntyy myönteisen kehityksen kierre.

39 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvaa tulevaisuuteen

Kaksi vuotta kestänyt koronauutisointi on vaihtunut Ukrainan sodasta raportointiin. Moni suomalainen miettii ja murehtii tilanteen vaikutuksia omaan ja perheensä arkeen. Vaikka uutisvirta maailman eri

コメント


bottom of page