BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Hämäläisen kannattaa syödä hämäläistä ruokaa

Kanta- ja Päijät-Hämeen maakunnat on merkittäviä alueita suomalaisessa ruokatuotannossa. Ruokaketjun liikevaihto on maakunnissa peräti kolme miljardia euroa. Ruokaketju työllistää 14,5 prosenttia maakuntien työllisistä.

Maakuntien talouden ja työllisyyden kannalta luvut ovat merkittäviä. Luvut sisältävät myös merkittävän kasvumahdollisuuden.

Hämäläisen ruokaketjun kasvun mahdollistavat hämäläiset. Siirtymällä käyttämään Hämeessä tuotettua ruokaa jokainen hämäläinen tukee osaltaan kasvua.

Hämeessä toimii suurten elintarvikeyritysten lisäksi monia pieniä ruokatuotteita valmistavia yrityksiä. Pienet yritykset monipuolistavat erinomaisella tavalla hämäläistä ruokavalikoimaa.

Suomalainen käyttää ruokaan rahaa keskiväärin 200 euroa kuukaudessa. Jos jokainen hämäläinen käyttäisi tuosta summasta vaikka viidenneksen nykyistä enemmän hämäläiseen ruokaan, vaikutus hämäläisen ruokaketjun liikevaihto kasvaisi 180 miljoonalla eurolla. Kasvua kertyisi 6 prosenttia.

Hämäläisen kannattaa syödä hämäläistä ruokaa.


0 katselukertaa