top of page

BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Liityntäpysäköinti pitää olla edelleen maksuton hämeenlinnalaisille


Hämeenlinnan asukkaista moni käy töissä muualla kuin kotikaupungissaan. Kunnallisveronsa he kuitenkin maksavat Hämeenlinnan kaupungille.

Hämeenlinnan kaupungin pitää nyt ja tulevaisuudessa huolehtia siitä, että kaupungin verotulojen kannalta merkittävä ryhmä ei muuta pois kaupungista joutuessaan maksamaan liityntäpysäköinnistään.

Nykyään pysäköinti aseman lähellä olevassa Keinuparkin pysäköintitalossa maksaa 90 tai 110 euroa kuukaudessa pysäköintiajankohdasta riippuen. Vuodessa maksettavaa kertyy kuukauden vuosilomalla laskettuna 990 tai 1210 euroa.

Muualla töissä käyvä henkilö maksaa tuon summan Hämeenlinnan kaupungin omistamalle pysäköintiyhtiölle, jotta hän voi hankkia verotuloja kaupungille. Pysäköintimaksuahan ei voi vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluna.

Radan varressa Helsingin ja Tampereen välillä on lukuisia asemia, joiden läheisyyteen junalla matkustava voi pysäköidä autonsa maksutta. Maksuttoman pysäköintipaikan läheisyydestä saattaa löytyä myös mieluisa asuinpaikka.

Maksuton liityntäpysäköinti on erittäin helppo keino pitää kiinni nykyisistä verotulojen hankkijoista tai jopa houkutella heitä lisää Hämeenlinnaan.

21 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvaa tulevaisuuteen

Kaksi vuotta kestänyt koronauutisointi on vaihtunut Ukrainan sodasta raportointiin. Moni suomalainen miettii ja murehtii tilanteen vaikutuksia omaan ja perheensä arkeen. Vaikka uutisvirta maailman eri

Comentários


bottom of page