top of page

BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Miksi lähdin ehdolle eduskuntaan

Päivitetty: 7. tammik. 2019

Olen jo lukioikäisenä ollut kiinnostunut yhteisistä asioissa ja tullut valituksi muun muassa lukion kouluneuvostoon. Poliittinen urani sai kuitenkin odottaa, sillä olin kiinnostunut opiskelemaan upseeriksi. Sotilaana minulla ei ole ollut mahdollisuutta olla poliittisen puolueen jäsen. Kuntapolitiikkaan osallistuminen sitoutumattomana on ollut mahdollista. Olenkin puolitoista valtuustokautta ollut varavaltuutettuna sekä ensimmäisellä vaalikaudella lasten- ja nuorten lautakunnassa sekä nykyään sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa.

Työni puolustusvoimissa olen kokenut antoisaksi ja kehittäväksi. Olen saanut toimia puolustusvoimien eri tehtävissä, mm asevelvollisten kouluttajana, henkilökunnan opettajana sekä logistiikan ja hallinnon johtotehtävissä yhteensä yli 30 vuotta. Uskon, että minulla olisi kokemukseni ja koulutukseni myötä paljon annettavaa, kun Arkadianmäellä keskustellaan ja päätetään puolustushallinnon asioista.

Olen syntyjäni maanviljelijäperheestä, jossa leipä on ansaittu maata viljelemällä ja karjaa kasvattamalla. Lapsesta saakka olen ollut mukana maa- ja metsätöissä, mikä on opettanut minulle nöyryyttä ja luonnon kunnioittamista. Vuonna 2006 olen lunastanut koko maatilan itselleni sekä ostanut lisää maata ja metsää naapureilta. Tunnen tärkeäksi maanviljelijöiden etujen ajamisen ja riittävän omavaraisuuden turvaamisen. Tukijärjestelmän tulee olla sellainen, että maatalous on kannattavaa ja turvaa meille riittävän omavaraisuuden. Ilmastonmuutokset ja sääolosuhteet vaikuttavat vuosittain saatavaan satoon, emmekä saa turvautua pelkästään ulkomaan tuontiin. Oma maatalous on tärkeää jo huoltovarmuudenkin kannalta.


Lasten ja nuorten asiat sekä hyvinvointi ovat itselleni sydäntä lähellä olevia asioita, kuten myös hyvä ja mahdollistava koulutusjärjestelmä sekä syrjäytymisen ehkäisy.

Minulla on pitkäaikainen kokemus liikunnan alalta, niin kilpailijana kuin yhdistystoimijanakin. Kokemukseni perusteella voin todeta, että oikeanlainen liikunta ja terveyttä ylläpitävä toiminta ovat asioita, joihin meidän tulee valtakunnallisesti panostaa kaikenikäisten kansalaisten keskuudessa. Tavoitteena on turvata jokaiselle arvokas vanhuus, jossa jokaisella on mahdollisuus elää omaehtoista ja täysipainoista elämää ja toteuttaa aktiivista kansalaisuutta.


Lopuksi kolme pääteemaani

* Maaseudun elinvoimasta pitää huolehtia, jotta voimme edelleen syödä kotimaista ruokaa

* Kansalaisten toimintakyvyn ylläpitoon pitää luoda edellytykset

* Maanpuolustuksen toimintaedellytyksiin pitää panostaa, jotta turvaamme kansakuntamme tulevaisuuden194 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvaa tulevaisuuteen

Kaksi vuotta kestänyt koronauutisointi on vaihtunut Ukrainan sodasta raportointiin. Moni suomalainen miettii ja murehtii tilanteen vaikutuksia omaan ja perheensä arkeen. Vaikka uutisvirta maailman eri

Comments


bottom of page