top of page

BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Työllisten määrä pitää saada kasvuun

Hämeenlinnassa on 67 700 asukasta. Heistä työllisiä on 28 000. Työllisten osuus kaikista asukkaista on vain 41 prosenttia.


Vuodesta 2011 työllisten määrä on supistunut yli tuhannella henkilöllä. Hämeenlinnan kaupungin taloudelle tämä tarkoittaa sitä, että vuosittain kaupungilta jää saamatta kahdeksan miljoonaa euroa kunnallisverotuloa.


Työllisten määrän kasvattaminen pitää nostaa kaupungin ykköstavoitteeksi. Kaupungilla ei ole mitään mahdollisuuksia kehittyä, jos työllisten määrä ei kasva.


Työtä tekevät ihmiset ovat sitoutuneet kuntaan, jossa heidän työpaikkansa on, mutta he ovat valmiita muuttamaan, jos työpaikan läheinen kunta tarjoaa jotain sellaista, mitä heidän asuinkunnassaan ei ole.


Tällaisia asioita ovat viihtyisä asuinympäristö, harrastamismahdollisuudet ja laadukkaat palvelut. Mahdollisuus hankkia lapsille koulutus, jolla he pärjäävät elämässään, on myös yksi merkittävä vetovoimatekijä.


Hämeenlinnan elinvoimaohjelma vuosille 2014 - 2020 visio historiastaan elinvoimaa ammentavasta, kauniista ja kodikkaasta kaupungista. Jospa voisimme nähdä Hämeenlinnan jatkossa viihtyisänä laadukkaita opiskelu- ja harrastamismahdollisuuksia tarjoavana kaupunkina sekä tehdä työtä tavoitteen toteuttamiseksi.

32 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvaa tulevaisuuteen

Kaksi vuotta kestänyt koronauutisointi on vaihtunut Ukrainan sodasta raportointiin. Moni suomalainen miettii ja murehtii tilanteen vaikutuksia omaan ja perheensä arkeen. Vaikka uutisvirta maailman eri

コメント


bottom of page