top of page

BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Valtion ja kuntien yhteistoiminnan pitää onnistua poikkeusoloissa

Valmiuslaki velvoittaa valtiota, kuntia ja kuntayhtymiä varmistamaan tehtäviensä mahdollisimman hyvä hoitaminen myös poissaoloissa valmiussuunnitelmin ja etukäteisvalmisteluin

Korona-virukseen liittyvät toimet ovat nostattaneet esiin varautumisessa olleita puutteita, jotka on syytä laittaa kuntoon, kun viruksen välitön uhka poistuu.

Valtion on tarjottava kunnille ajantasainen tietopohja ja ohjeistus siitä, kuinka kuntien peruspalvelut tulee poikkeusolojen aikana järjestää.

Valtion ohjeistamiskäytännössä on siirryttävä nykyisestä sirpaloituneesta mallista yhden vastuullisen toimijan malliin, jossa kaikki kuntien tarvitsema tieto on saatavilla luotettavasti ja ajantasaisesti yhdestä paikasta.

Kuntien ja sairaanhoitopiirien riittävä varustautumistaso välttämättömien suojavarusteiden osalta on varmistettava.

Poikkeustilanteiden aikaista viestintää valtion ja kuntien välillä pitää parantaa.

Tähän asti hallituksen kunnille antama ohjeistus on ollut riittämätöntä ja annetut ohjeet ovat osin yllättäen muuttuneet.

Linjausten ennakoitavuuteen on kiinnitettävä huomiota erityisesti koulutussektorilla, jossa lukuvuosi lähestyy loppuaan.

Henkilöstön toimintakyvyn ylläpitämiseksi, epidemian rajoittamiseksi ja suojaimien ja laitteiden tarkoituksenmukaisen käytön varmistamiseksi myös oikea-aikaiset ohjeistukset suojavälineiden asianmukaisesta ja turvallisesta käytöstä ovat välttämättömät.


16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvaa tulevaisuuteen

Kaksi vuotta kestänyt koronauutisointi on vaihtunut Ukrainan sodasta raportointiin. Moni suomalainen miettii ja murehtii tilanteen vaikutuksia omaan ja perheensä arkeen. Vaikka uutisvirta maailman eri

Kommentarer


bottom of page