BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Lapset ja nuoret liikkumaan

Perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tehty fyysisen toimintakyvyn mittaus kertoo, että lasten ja nuorten kestävyyskunto heikkenee edelleen. 


Mittauksen tulokset vaihtelevat alueellisesti. Kanta-Hämeessä tulokset jäävät maan keskiarvon alapuolelle. 


Mittauksen tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria huolehtimaan terveydestään ja hyvinvoinnistaan sekä tukea koulujen ja vanhempien roolia liikunnallisen elämäntavan kasvattajina.


Jos kehitys jatkuu vielä vuosia samansuuntaisena, maassamme ja erityisesti Kanta-Hämeessä on entistä vähemmän tarjolla toimintakykyistä työväkeä.


Kuntien on syytä perehtyä mittausten tuloksiin ja pohtia, millä tavalla ne voivat parhaiten tukea perheitä lasten ja nuorten liikuttamisessa. 


Kuntien joko omana työnään tai ostopalveluna hankkima liikuntakerhotoiminta voisi olla yksi varteenotettava ratkaisuvaihtoehto. Lapset ja nuoret voisivat koulupäivän päätyttyä suunnata virkistäytymään ja kohottamaan kuntoaan liikuntakerhoihin. 


28 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Työllisten määrä pitää saada kasvuun

Hämeenlinnassa on 67 700 asukasta. Heistä työllisiä on 28 000. Työllisten osuus kaikista asukkaista on vain 41 prosenttia. Vuodesta 2011 työllisten määrä on supistunut yli tuhannella henkilöllä. Hämee