top of page

BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Lapset ja nuoret liikkumaan

Perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tehty fyysisen toimintakyvyn mittaus kertoo, että lasten ja nuorten kestävyyskunto heikkenee edelleen. 


Mittauksen tulokset vaihtelevat alueellisesti. Kanta-Hämeessä tulokset jäävät maan keskiarvon alapuolelle. 


Mittauksen tarkoituksena on kannustaa lapsia ja nuoria huolehtimaan terveydestään ja hyvinvoinnistaan sekä tukea koulujen ja vanhempien roolia liikunnallisen elämäntavan kasvattajina.


Jos kehitys jatkuu vielä vuosia samansuuntaisena, maassamme ja erityisesti Kanta-Hämeessä on entistä vähemmän tarjolla toimintakykyistä työväkeä.


Kuntien on syytä perehtyä mittausten tuloksiin ja pohtia, millä tavalla ne voivat parhaiten tukea perheitä lasten ja nuorten liikuttamisessa. 


Kuntien joko omana työnään tai ostopalveluna hankkima liikuntakerhotoiminta voisi olla yksi varteenotettava ratkaisuvaihtoehto. Lapset ja nuoret voisivat koulupäivän päätyttyä suunnata virkistäytymään ja kohottamaan kuntoaan liikuntakerhoihin. 


41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Turvaa tulevaisuuteen

Kaksi vuotta kestänyt koronauutisointi on vaihtunut Ukrainan sodasta raportointiin. Moni suomalainen miettii ja murehtii tilanteen vaikutuksia omaan ja perheensä arkeen. Vaikka uutisvirta maailman eri

Comments


bottom of page