BLOGINI

  • Kalle Virtanen

Terveysliikunnalla on iso merkitys kuntalaisten hyvinvointiin ja kuntatalouteen

Päivitetty: helmi 24

Entisenä kilpaurheilijana ja pitkään urheilun järjestötoiminnassa vaikuttaneena olen näin lumisena talvena todella iloinen, kun kaikenikäiset kuntalaiset ovat löytäneet erinomaisessa kunnossa olevat hiihtoladut ja ulkoilureitit. Tätä ovat varmaan osin edistäneet korona ja sisäliikuntatilojen rajattu käyttö, mutta toivon sydämestäni, että asukkaat jatkavat näin innokkaasti koronan jälkeenkin reippailua raittiissa ulkoilmassa.

Erityisen tyytyväinen olen ollut, kun olen nähnyt lukuisten koulujen oppilaita sekä päiväkotien lapsia hiihtämässä ja ulkoilemassa lähiliikuntapaikkojen maastoissa.


Uskon ja toivon, että korona-aika avaa enemmän myös poliittisten päättäjien ja kaupungin virkamiesten näkemyksiä erilaisten sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen sekä erilaisten harrastuspaikkojen tarpeellisuudesta.


Jokainen liikuntaan ja erilaisiin harrastusmahdollisuuksiin sijoitettu euro tulee yhteiskunnalle takaisin jopa kuusinkertaisena, kun kuntalaiset ovat terveempiä ja virkeämpiä.


Uskon, että jokainen liikuntaan ja harrastustoimintaan sijoitettu euro vähentää sosiaali- ja terveysmenoja merkittävästi.


20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Työllisten määrä pitää saada kasvuun

Hämeenlinnassa on 67 700 asukasta. Heistä työllisiä on 28 000. Työllisten osuus kaikista asukkaista on vain 41 prosenttia. Vuodesta 2011 työllisten määrä on supistunut yli tuhannella henkilöllä. Hämee